Over FietsFiesta:

Dit jaar vindt de eerste editie van FietsFiesta plaats. Een klein idee dat ontstond uit enthousiasme voor fietsen en uitgroeide tot een weekevent nu steeds meer inwoners en ondernemers aanhaken. Het doel is dan ook om de passie voor fietsen te vieren. En dat uit zich op verschillende manieren, de fiets is namelijk voor iedereen! 

Een liefhebberij om te verzamelen of naar te kijken, een sportieve uitdaging of als creatieve inspiratie. Het programma staat bol van de fietsactiviteiten. Zo wordt afgetrapt op zondag 28 mei met een Tweed Ride (www.tweedride.nl). Na zeer succesvolle eerdere edities in Rotterdam, komt de bonte stoet van goedgeklede en vaak besnorde mannen en wel zeer elegante dames op de fiets naar de parel van het zuiden. 

Ook een woensdagavondrit staat op het programma waarbij met een enthousiaste club wielrenners een tocht wordt gereden met als vertrekpunt Kamu, en kun je genieten van mooie fietsfilms of MTB’s testen op parcours Dorst. Laat je inspireren op de culturele fietsroute of tijdens de PechaKucha-avond. En op de woensdagmiddag wordt ook aan de kinderen gedacht. Gedurende de week vinden er ook verschillende Blind Wall Gallery fietstours plaats waarbij je onder leiding verschillende street-art werken gaat bezoeken.

De afsluiter betreft de toertocht “Return of a Classic”. Dan gaan we terug in de tijd vanuit Maastricht naar Breda fietsen, waar in 1966 de eerste Amstel Gold Race startte. Een 140km tellende tourtocht waarbij vanaf de start in Maastricht via Eindhoven naar Breda wordt gefietst. 

Daarna kan er genoten worden van een fietsmarkt en met food & drinks. De FietsFiesta vind plaats bij verschillende locaties in Breda zoals Kamu Breda (Koffie & Fietsen), Skatepark Pier15, Mezz Breda, Watermaker en Bloos. Houd Facebook en onze website in de gaten voor het definitieve programma en de locaties. Heb jij nog wilde ideeën? Je bent welkom om aan te haken! Neem dan contact op via crank@fietsfiesta.nl. www.fietsfiesta.nl